Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug          

 

Verslag startdag 'Met Belgerinkel naar de winkel' 7 mei 2011 

 

Mooier weer konden we ons niet wensen. Een zonovergoten dag met temperaturen van ruim 25 graden en iets wind voor de afkoeling.

We hebben dit jaar aangesloten bij de Wereldwinkeldag. Zo hadden we een gezellige dag met 20 kramen. Dat werd als heel positief ervaren. Tevens kregen we muzikale aandacht van een kleine, maar zéér harde, drumband, een veel publiek trekkende breakdance show en een dweilorkest.

De fractievoorzitter van de Christen Unie in de gemeenteraad, Ruud van Eijle opende de dag met het aangeven van het belang van Duurzaam denken en doen voor Nederland, maar zeker ook voor de 3e wereld.

Met 6 vrijwilligers en Bé Wolfs hadden we dit keer ruim voldoende mensen. Er zijn dan ook zo’n kleine 500 stempelkaarten uitgedeeld aan het winkelend publiek. Voor ons gevoel waren er nog meer fietsen in het dorp dan andere jaren. De meeste mensen hadden afgelopen week ons persbericht van Belgerinkel gelezen of herinnerden zich dit van voorgaande jaren. Dan heb je toch wat bereikt.

De mensen waren in het algemeen heel positief. Enkelen hadden duidelijke suggesties voor aandachtspunten welke met name door Nico van Harten van de fietsersbond werden opgepakt.

De hometrainer is weinig gebruikt, maar het is voor mensen wel duidelijk dat bewegen goed is voor de gezondheid. We hadden meegekregen dat mensen door voldoende bewegen 240 dagen langer leven, maar doordat je extra vuile lucht in ademt en meer kans hebt op een fietsongeluk leef je een paar dagen korter, netto leef je door te fietsen 213 dagen langer.

Er zijn diverse kinderen geweest om hun fiets op te fleuren met slingers, plakplaatjes en glitterplakband. Zelfs was er een meisje dat haar zadel versierde.

Zelfs de vrijgezellendag werd al fietsend doorgebracht (op een trapskelter).

Kortom een zeer geslaagde dag waarop iedereen genoten heeft.

 

 

zie ook:     www.belgerinkel.nl           gemeente Ermelo