Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 


wandel- en fietsrouteboekjes

een overzicht van de boekjes     

Ontdek Ermelo te voet of per fiets

De Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo werkt sinds 1998 aan uitgaven van prachtige handzame wandel- en fietsroutes door de gemeente Ermelo.
Elk boekje is voorzien van achtergrondinformatie en een handige uitklapkaart waarop de route is ingetekend. Inmiddels zijn er 17 verschillende deeltjes uitgebracht met diverse onderwerpen zoals: bomen, landschappen, historie, begraafplaatsen, kunst en ook sporen uit de oorlog. Naast het gebruik als routeboekje zijn de deeltjes door de uitgebreide informatie ook als naslagwerkje zeer in trek.

Waar te koop

Dankzij bijdragen van sponsoren en de vrijwillige inzet van diverse mensen blijven de aanschafkosten van deze boekjes laag. De wandel- en fietsrouteboekjes zijn verkrijgbaar bij o.a. de VVV in Ermelo, Bezoekerscentrum Staverden, de boekhandels in Ermelo en op het NS-Station Ermelo. Schapedriftwandelroute, Romeins Marskampwandelroute en Wandelen rond Drie zijn ook verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum Ermelosche Heide.
Ook zijn de boekjes te bestellen per e-mail, de verzendkosten worden dan in rekening gebracht.

Geef beschadigingen e.d. door

Ziet u tijdens uw wandel- of fietstocht onvolkomenheden als beschadigde routepaaltjes, banken of informatieborden, geeft u deze dan via het meldpunt van de gemeente Ermelo door, uw medewerking wordt zeer gewaardeerd.

ook leuk:

Mooi Ermelo in Beeld

historische straatnamen