Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug overzicht              

 

Ermelo is Zó!

Een tocht door de Ermelose landschappen

 

 

Basisschool-project 'Ermelo is Zó!' is een samenwerking van de Stichting NMP en de gemeente Ermelo (zie ook hier); bijzonder is de medewerking van de natuurorganisaties in en rond Ermelo en de LTO.
Met het project 'Ermelo is Zó!' worden de Ermelose landschappen en hun bijzondere waarden onder de aandacht gebracht van de jeugd. De beleving hiervan staat centraal. De 'Er-Op-Uit!' -lessen vormen een essentieel onderdeel van het project. Deze worden o.a. verzorgd door de natuurorganisaties in en rond Ermelo. Verder zijn er de verdiepende lessen met opdrachten voor in de klas.

Het project omvat: 

'Er-Op-Uit!'-lessen: onder leiding van deskundigen bezoeken de kinderen de diverse landschappen; m.m.v., gemeente Ermelo,          Staatsbosbeheer, Stichting Geldersch Landschap, vrijwilligers van NMP, e.a. 

Leskist - lesmap met een handleiding/achtergrondinformatie voor de leerkracht, uitgeschreven lesopdrachten en lessuggesties voor in de klas; werkbladen, plattegronden en luchtfoto's van elk landschap, foto's en adresgegevens voor de buitenlessen;

- aanvullende materialen:  een kleine maquette van Ermelo, een ondergrond voor een eigen te maken maquette voor in de klas, bosmaterialen, model heidekikker en hazelworm e.d. 

DVD 'Ermelo in vogelvlucht, struinen door de Ermelose landschappen', waarin Wolf, een 15 jarige Ermelose jongen met een bijzondere hobby, Ermelo vanuit de lucht bekijkt; met flashbacks naar z'n tochten door de Ermelose landschappen en zijn ontmoetingen met de mooie natuur en de bijzondere mensen die daar in werken. (zie ook)

Kosten voor dit project:  40- euro.


Nadere informatie en reservering:  (0341) 55 71 09  of  info@nmpermelo.nl