Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

         

 

 


Regionaal Energie Loket


Vanaf heden worden de energie- en tuinadviezen voor bewoners gegeven door het REL (Regionaal Energie Loket).
Naast algemene informatie over verduurzamen van woning of tuin, kunt u ook een energiecoach of tuincoach aan huis aanvragen voor een gratis gesprek. De Ermelose energie- en tuincoaches zijn dezelfde gebleven, maar werken nu onder het REL verder.


Energiecoach

Een energiecoach helpt u met het krijgen van inzicht in uw energieverbruik. Hij of zij kijkt samen met u waar die vervelende tocht vandaan komt, of waarom de energierekening zo hoog is en u geen idee heeft hoe dat komt. De energiecoach kan (bij u thuis of online) uw vragen beantwoorden en praktische tips geven. Bijvoorbeeld over extra isolatie, waarom ventileren zo belangrijk is, hoe u de cv-ketel moet instellen om gas te besparen en hoe u water kunt besparen met douchen.

Maar ook grotere maatregelen zoals zonnepanelen of een warmtepomp kunnen aan bod komen. Net wat uw wensen zijn. De energiecoach houdt hierbij rekening met het type woning (koop of huur) en het beschikbare budget. Alle energiecoaches hebben een opleiding over energiebesparende maatregelen gevolgd, zodat zij u de juiste informatie kunnen geven.


Tuincoach

Het klimaat verandert en we moeten onze tuinen en balkons daarop aanpassen, zodat we niet veel last hebben van flinke regen omdat het water overal blijft liggen. En zodat u lekker buiten kunt zitten op een hete zomerdag. De oplossing is eenvoudig: meer groen en minder tegels. Zo krijgt regenwater de ruimte en blijft het op hete dagen koeler.

Een tuincoach vertelt bijvoorbeeld hoe u regenwater kunt opvangen, welke planten en bloemen geschikt zijn voor uw tuin of balkon en hoe het voor dieren een fijne plek wordt. En wist u dat er ook subsidie beschikbaar is voor veel maatregelen? De tuincoach weet er alles van en helpt u graag op weg.U kunt een gratis gesprek aanvragen via: https://regionaalenergieloket.nl/ermelo