Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug            

 

 


 

Solarday Ermelo 2013

11 mei was een wonderlijke dag. Een dag met veel neerslag en SolarDays. Het was een goede dag voor het NMP. Han Kattenwinkel, Marco de Jong en Piet de Zwarte van de werkgroep Milieu hebben van 10.00 uur tot ver na 16.00 uur nagenoeg onafgebroken mensen te woord gestaan over mogelijkheden van zonne-energie. De aanloop was groot, veel mensen kwamen speciaal naar de stand voor informatie. Zo informeerde iemand naar mogelijkheden van zonne-panelen voor op zijn boot. Een zeer milieubewuste doortastende dame vertelde enthousiast over haar zonneboiler met heatpipes. Een prachtige ervaring die wij weer kunnen doorgeven! Zonne-energie leeft in Ermelo en mensen hebben blijkbaar behoefte aan objectieve advisering zonder het gevoel aan een "verkoper" gekoppeld te zijn. Een groot aantal maakt dan ook gebruik van de mogelijkheid dat werkgroepsleden de locatie gaan bezoeken en ter plekke kunnen adviseren. Ze krijgen het druk. Mooi is dat bij de stand ook mensen bleven hangen die anderen over hun ervaringen met hun eigen zonnepanelen gingen vertellen.

De werkgroepsleden Milieu gingen met een voldaan gevoel naar huis. Temeer daar er ook een nieuw werkgroepslid zich heeft aangemeld.

Een leuk idee: Een gemeentelijke app (of iets dergelijks) waar de Ermelose burger kan aflezen wat de zonnepanelen op het gemeentehuis opbrengen. Liefst in de vorm van mooie afleesgrafiekjes.
We gaan kijken of zo iets mogelijk is.