Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

       

 

 

Duurzame tips

 


Hogere subsidie op warmtepomp

Afgelopen vrijdag heeft de regering aangekondigd dat de subsidie op hybride warmtepompen wordt verhoogd van 20 naar 30 %. Dit is een grote stimulans van duurzamer verwarmen. De hybride warmtepomp verwarmt het huis zolang het buiten boven 0 graden is en de gas CV ketel blijft voor als het gaat vriezen. Zo bespaar je 60% op je gasrekening voor verwarmen en ben je toch verzekerd van warmte als het flink vriest.

Veel nederlanders hebben in een NOS enquete aangegeven dat ze verduurzamen belangrijk vinden en ook zelf maatregelen nemen. De belangrijkste maatregelen zijn isoleren en ventileren. Daarna is de aanschaf van een warmtepomp een goede keuze. Uit onderzoek van de consumentenbond blijken de verschillen groot te zijn.

De vrijwilligers van het NMP werken nu samen met VeluweDuurzaam.

Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met VeluweDuurzaam via www.veluweduurzaam.nl of tel. 0525-701015. De belangrijkste vragen worden per mail of aan de telefoon beantwoord, maar u kunt ook een gratis gesprek met een vrijwillige energiecoach aanvragen voor uitgebreidere antwoorden.

2-11-2021