Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug          

 

 foto's


 

Buurt In Beeld op de Klokbeker


Op donderdagmiddag 7 juni bezocht het NMP groep 5 van De Klokbeker.
De kinderen zouden een plattegrond gaan maken van de school, in het kader van Buurt in Beeld.
Allereerst bekeken ze via het digibord respectievelijk de plattegrond en de sateliet-foto van de school en de omgeving, zochten naar hun eigen straat en naar andere herkenbare plaatsen.
Daarna gingen de kinderen in groepjes van drie gewapend met potlood en groot vel papier de school door en naar buiten, om zo de contouren van de school te ontdekken en op papier vast te leggen.
Dat was pittig! De groepjes waaierden uit naar het voorplein, het achterplein en kleuterplein.
Taakgericht, maar hier en daar ook nog even een graantje meegepikt van de aanwezige speelspullen ;-). Toch kwam ieder groepje tot een plattegrond; in het klaslokaal werd het geheel ingekleurd.
Leuk was het aanlopen van een buurtbewoonster (ik woon hier al 50 jaar!) met haar zuster.
Dat past, bij Buurt in Beeld!


         

 

Buurten op Oud Groevenbeek


Woensdag 13 juni ging groep 7 van De Klokbeker op verkenning op het landgoed Oud Groevenbeek in Ermelo.

Onder leiding van drie enthousiaste NMP-gidsen beklommen de kinderen de oude watertoren voor een wijds uitzicht over het landgoed, ze namen een kijkje in het washok met z'n prachtige droogrekken en kregen een rondleiding in het oude landhuis waar vroeger het echtpaar Van Schermbeek woonde.
Gids daar was de heer Theo Koster, die als jongen samen met vrienden een natuurclub had op de zolder van het Koetshuis- met toestemming mevrouw Van Schermbeek- en die de leerlingen wist te boeien met verhalen uit de eerste en tweede hand.

Een aanvullende natuurtocht over de lanen en paden van het landgoed leidde de kinderen langs 'spechtenflats', geurend hout, niet prikkende brandnetels (als je maar weet hoe ze aan te pakken!) een onverwacht opduikend ree in een weilandje, en langs de helder stromende Volenbeek.

          

 

Buurt in Boni

Donderdagmiddag 14 juni ging groep 5/6 in het kader van Buurt in Beeld op werkbezoek bij de Boni.