Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug      

 

 


 

NMP in De Witte Heide

Zaterdag 8 september was het zover. Het NMP nam officieel haar intrek in De Witte Heide aan de Kerklaan. Na bijna een jaar verbouwing is het gebouw gereed voor ingebruikname. Om half elf was de opening. Veel genodigden waren om 10.00 uur al aanwezig om het nieuwe pand te bezichtigen. Zaal Elva, die door het NMP gebruikt wordt, was echter nog gesloten. Eerst was er in zaal ATO een kort openingswoordje, met bijbehorende powerpointpresentatie. Kort werd er gerefereerd aan het vorm- en inhoud geven aan het Natuur- en MilieuEducatief centrum aan de burgemeester Van Oordtstraat en dat werk niet kunnen voortzetten in Het Pakhuis. Om daarna door middel van stappen met machten van 10 vanuit een afstand van 10 miljard lichtjaar uit te komen bij de nog gesloten deur van zaal Elva van De Witte Heide. Deze werd toen voor het publiek geopend. Het NMP heeft weer een eigen stek van waaruit activiteiten georganiseerd kunnen gaan worden. Ook wethouder Klappe voerde het woord en schetste treffend de relatie NMP - gemeente. Na zijn lovende woorden overhandigde hij de vlag van de gemeente aan het NMP. We zien dat als symbool van waardering van de gemeente Ermelo voor het werk van het NMP.

Het NMP heeft weer een thuisbasis en kan zijn energie weer volledig richten op educatie, voorlichting en advisering. Zaken waar de bezoekers van De Witte Heide al kennis mee konden maken. In zaal Elva en buiten voor het pand had het NMP uitstallingen gerealiseerd over duurzaamheid, zonne-energie, educatie naar basisscholen en (cursussen) sterrenkunde. De grote belangstelling bij de officiƫle opening en de rest van de open dag is een stimulans om krachtig verder te gaan.

Zie ook:      www.dewitteheide.nl           Stentor