Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

 

 boomfeestdag 2011

'Bomen smaken naar meer'

 

  Geslaagde boomfeestdag in Ermelo

Leerlingen van Ermelose basisscholen hebben woensdag 23 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag bomen en struiken geplant. Zij deden dit samen met de wethouders Verhagen en Nederveen, medewerkers van de afdeling Openbare Werken en vrijwilligers van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo. Het is dit jaar voor de 15e keer achtereen dat in de maand maart aan de boomfeestdag op deze manier gezamenlijk invulling wordt gegeven in Ermelo.

Het thema van de Boomfeestdag 2011 was ‘Bomen smaken naar meer’. In dit kader zijn door leerlingen van De Goede Herderschool notarisappels, kersen, kweeperen, tamme kastanjes, mispels en notenbomen geplant achter kasteel Groot Horloo in Horst-Noord. Leerlingen van De Arendshorst kwamen naar boerderij Kindergoed aan de Nijkerkerweg om daar oa. krenten, hazelaars, Gelderse roos en vruchtbomen te planten.

De leerlingen kregen uitleg over het planten en het belang van bomen, ook werd het bomenlied gezongen. Zij ontvingen een Care For Trees-armbandje en een appel. Binnenkort volgt nog een fraai certificaat met groepsfoto als bewijs van deelname aan de boomfeestdag 2011.


Kijk voor meer informatie op www.boomfeestdag.nl