Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug overzicht         

 

 


 

Een ommetje door het nieuwe landschap van Horst-Noord

Bij Horst-Noord is vanaf 2007 een niet alledaags project gerealiseerd met woonkasteel Groot Horloo als landmark gezien vanaf de A28. Oorspronkelijk was hier in het agrarisch gebied een bedrijventerrein gepland, maar de aanwezigheid van dassen heeft de plannen ingrijpend gewijzigd. Groot Horloo, de woonclusters en particuliere landhuizen vormen samen het landgoed De Horster Brinken. Landschappelijke inpassing is een belangrijk onderdeel geweest bij de ontwikkeling van het totale plan.

Vanuit Groot Horloo is nu door de gemeente Ermelo en de Stichting NMP Ermelo een wandeling beschreven in een folder met naast de routebeschrijving ook achtergrondinformatie. De route is ongeveer 2 km lang en gaat langs nieuwe aanplant van bomen en struiken. Er is aandacht voor de nieuwe en oorspronkelijke bebouwing en ook de historie van het gebied komt aan bod. In het gebied zijn de afgelopen jaren wandelpaden aangelegd. E.e.a. werd in 2013 afgerond met de aanleg van een wandelpad tussen de Ribbenboschweg en de Allerboschweg. De aanleg van dit pad maakt een ommetje nu mogelijk.

De folder werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ermelo gepresenteerd en is gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis en bij de VVV (zolang de voorraad strekt...)

 

aanvullende informatie (uit het Entente Florale project):

Gemeentegrens          Kasteel Groot Horloo          Ontwikkeling landgoederen         Buurtschap Horst          Buurtschap Telgt