Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

 terug overzicht

Houtdorper- en Speulderveldwandelroute

 

Het Houtdorper- en Speulderveld vormen samen één groot heideterrein van ca. 540 ha. In dit voor velen onbekende stukje Ermelo zijn twee zogeheten paaltjesroutes uitgezet. De paarse route voert over een hoger gedeelte van het terrein waardoor u prachtige vergezichten heeft. De gele route toont een afwisselend gebied van natte en droge heide. Beide routes zijn via een in het terrein aangegeven verbindingspad ook te combineren tot een wandeling van ruim 10 km.

Het boekje verschaft u achtergrondinformatie over de historie van het gebied. U leest over klapperstenen, zandafgravingen en helicopters. Ook het beheer van de heide en de flora en fauna in het terrein komen uitgebreid aan de orde. Achterin het boekje een handige uitklapkaart waar de routes op zijn ingetekend.

  • Samenstellers: Joke Pieters, Peter van der Velde en Gert Schuurman
  • Pagina's: 48
  • Startpunt: Paarse route(ca. 4 km): parkeerplaats aan de Paleisweg; gele route(ca. 4 km): parkeerplaats aan de Garderenseweg nabij de rotonde Flevoweg (N302)

fotoimpressie Houtdorper- en Speulderveld        

 

 

vorige                                                                                                                                                                                                        volgende