Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug              

 

activiteiten 2010

 


 

De NMP activiteiten van 1998 tot juni 2010 vonden plaats vanuit het NME-centrum Ermelo en zijn hier nog terug te vinden op de voormalige
  website van het centrum onder   'activiteiten > voorgaande activiteiten'

 


 

17 juli 2010                                                     verhuizing NME-centrum naar Pakhuis

 

Op zaterdag 17 juli verhuisden enthousiaste NMP vrijwilligers het NME-centrum Ermelo symbolisch in optocht van de van Oordtstraat naar het Pakhuis aan het Molenaarsplein. De ontvangst aldaar door Pakhuisvoorzitter Eddy Bilder was allerhartelijkst en de verwachtingen voor de toekomstige samenwerking waren hooggespannen. Naar later zou blijken was dit helaas onze enige plezierige ervaring met het Pakhuis, jammer........

                                                                                        

 

 


 

21 augustus 2010                                                         oogstfeest Horst-Telgt

 

Op zaterdag 21 augustus was het NMP traditioneel met een kraam aanwezig op het vrolijke en drukke oogstfeest Horst-Telgt.

                                                                                            

 


 

2 oktober 2010                                  prijsuitreiking 'Mooi Gelderland' prijs aan Peter van der Velde

 

Samen met de Molenstichting (waarin hij ook zijn steentje bijdraagt) ontving onze penningmeester Peter van der Velde de prestigieuze 'Mooi Gelderland' prijs van de stichting Geldersch Landschap/Geldersche Kasteelen.  De prijsuitreiking vond plaats op het recent gerestaureerde kasteel Cannenburgh en was een blijk van waardering voor het vele mooie werk dat Peter al vele jaren en voor vele organisaties belangeloos doet. Tekenend was dat zijn prijs meteen werd ingezet om het NMP-project 'Ermelo om de(n) Noord' een zetje in de rug te geven......

 

 

 


 

23 oktober 2010                                                               paddestoelen excursie

 

Vaste NMP gids Gerard van Ruiten verzorgde een sfeervolle herfstexcursie op landgoed Oud Groevenbeek en de Groevenbeekse heide.
Zo'n 40 verschillende soorten paddestoelen werden gedetermineerd zodat de ochtend zeer welbesteed was.

 

 

 


 

13 november 2010                                                  heruitgave boekje 'Ruige Veld'

 

Op het startpunt van de wandeling kreeg wethouder Esther Verhagen de geheel vernieuwde heruitgave van het NMP wandelboekje 'Ruige Veld' uitgereikt door NMP voorzitter Gert Schuurman. Aansluitend werd door de genodigden een deel van de route gelopen.

 

 

 


 

17 december 2010                                                         Ermelo om de(n) Noord

 

In woonzorgcentrum Rehoboth nam wethouder Laurens Klappe het eerste exemplaar van het nieuwe NMP wandelboekje 'Ermelo om de(n) Noord' in ontvangst. Ook hij kreeg dit uitgereikt door NMP voorzitter Gert Schuurman. Het boekje is onderdeel van het NMP project 'Ermelo-Noord'.

 

 

 


 

18 december 2010                                                     Kerstmarkt molen 'de Koe'

 

Het NMP was op zaterdag 18 december met een (verwarmde, dat wel...) kraam aanwezig op de kerstmarkt op het Molenaarsplein.
De werkgroep 'Milieu' had een heldere expositie over verschillende (spaar)lampen en ook de nieuwe reparatiefolder trok aandacht.